Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Συλλογικότητα – Εθελοντισμός, « Φίλοι και μελή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Εν Δράσει»


Ο σύλλογος  γονέων και κηδεμόνων  του Δημοτικού σχολειού Μελίτης μαζί  με μέλη και φίλους  υλοποίησε  και ολοκλήρωσε τις  βελτιωτικές παρεμβάσεις   που είχε προγραμματίσει και ξεκινήσει  πριν ένα χρόνο στο προαύλιο του σχολείου  http://sgk-dim-melitis.blogspot.gr/2015_09_01_archive.html  .
Έτσι ολοκλήρωσε το δεύτερο πεζοδρόμιο (νηπιαγωγείο – δημοτικό σχολείο) ενώ  τοποθέτησε και αποστραγγιστικά φρεάτια  και σωλήνες περισυλλογής στις υδρορροές .
Τα απαραίτητα υλικά και μέσα ήταν από προσφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων  και φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.



«Η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η διαμόρφωση κοινωνικών δικτύων, ο σεβασμός και η αγάπη για τον συνάνθρωπο, μπορούν να αποτελέσουν διέξοδο την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε λόγω της οικονομικής κρίσης καθώς όταν υπάρχουν ενεργοί πολίτες η κοινωνία «θωρακίζεται.
Έχουμε χάσει τον πρωταρχικό στόχο της παιδείας που καθιστά το άτομο πρώτιστα ώριμο να αντιμετωπίσει την κοινωνία. Το σημερινό υλιστικό μοντέλο ζωής είναι μακριά από τον ανθρωπισμό, το παιδί είναι μαθημένο στο ημίφως, η άγνοια επικρατεί της γνώσης, υπακούμε στο σύστημα της εκπαίδευσης και όχι της παιδείας. Υπάρχει όμως διέξοδος. Η κρίση που δοκιμάζει έντονα τις αντοχές μας, μας προκαλεί να ψάξουμε για αντιστάσεις στη συλλογικότητα»
Αυτό το αισιόδοξο μήνυμα έστειλαν τα μέλη και οι εθελοντές κατά την διάρκεια  των εργασιών.





ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟ ΣΑΚΗ, ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ, ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΝ ΤΑΣΟ ,ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ,ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ.


















 

Δεν υπάρχουν σχόλια: