Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ (ΦΩΤΟ)

Με κοπή βασιλόπιτας  σε κάθε Τμήμα ξεκίνησε η μέρα στο σχολείο σήμερα.

Το ΔΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει τους γονείς-μέλη του συλλόγου που πρόσφεραν τις όμορφες και νόστιμες Βασιλόπιτες.

 

Και συγκεκριμένα ευχαριστούμε την Εύη, την Ειρήνη, την Χριστίνα , την Κωνσταντίνα, την Δήμητρα και την Ελευθερία.


 

 

 

 

Ταυτόχρονα, στα παιδιά που έτυχαν το
φλουρί προσφέραμε από ένα υπέροχο βιβλίο


 

Συγχαρητήρια σε όλους τους τυχερούς!
Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία και πολύ τύχη στη ζωή σας!!!

 

 

 

 

 βιβλιο E΄& ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ

 Το βιβλίον "Το τέλος ενός θρύλου", το οποίον εβραβεύθη επίσης υπό της "Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς" υπό τον τίτλον "Κάθοδος", περιγράφει -όπως αναφέρει και η Κριτική Επιτροπή της ως άνω Συντροφιάς εις τον έπαινον του βιβλίου- "την ειδυλλιακά ήρεμη ζωή του Μικρασιατικού Ελληνισμού πριν από την απόβαση του Στρατού μας, την χαρά και την συγκίνηση των υποδούλων, αλλά και "την ζοφερή αναπαράσταση της φρικτής και ανεπανόρθωτης εκείνης καταστροφής". (Απόσπασμα από τον πρόλογο της έκδοσης)

 βιβλιο Δ΄ ΤΑΞΗΣ

 Πάππας=ο μπαμπάς Παππίας= ο πατερούλης Mάμμη=η γιαγιά Aνήρ=ο άνδρας Γυνή=η γυναίκα Άνοιξον την θύραν= Άνοιξε την πόρτα Aλήθεια πως μιλάει ένα αρχαίο παιδάκι; Ένα πρωτότυπο βιβλίο που προσπαθεί να παρουσιάσει στα μικρά παιδιά τις πρώτες βασικές λέξεις των αρχαίων ελληνικών.

 

 

 

 

 

 

 βιβλιο Γ΄ ΤΑΞΗΣ

Ο Πείσμονας είναι ένας μικρός Εγωπολίτης, που ξεκινά να βρει την Εσύπολη με μοναδικό του εφόδιο τη συμβουλή της βασίλισσας της Εγώπολης, να βάζει πάντα μπροστά το Εγώ του. Με ποιον όμως τρόπο θα μπορέσει τελικά από την Εγώπολη να φτάσει στην Εσύπολη; Τι κόσμο θα συναντήσει σ' αυτή την τόσο διαφορετική από τη δική του πολιτεία; Τι νόημα θα έχει το ταξίδι του αυτό για όλους τους κατοίκους της Εγώπολης αλλά και για τον καθένα μας; Ας ταξιδέψουμε μαζί του! Πρόκειται για ένα δρόμο που μπορούν να τον βαδίσουν μικροί και μεγάλοι. Χάρτη και οδοδείκτη για την πορεία μας αυτή θα έχουμε κάποια από τα λόγια του μακαριστού γέροντα Παϊσίου.  

 

 

 

 

  βιβλιο Β΄ ΤΑΞΗΣ  

Με το «Γιορτάζω, τραγουδώ, παίζω, δημιουργώ» από γιορτή σε γιορτή θα ταξιδέψουμε, σε πανηγύρια θα σταθμεύσουμε. Τους αγίους και τη ζωή τους θα γνωρίσουμε και θ' αγαπήσουμε! Ένα βιβλίο γεμάτο Ζωή, ιστορίες, παιχνίδια και μουσική! Κάθε παιδί θα ενθουσιάσει και κάθε γονιό θα ξεκουράσει! Βάλε λοιπόν το «Γιορτάζω, τραγουδώ, παίζω, δημιουργώ» και το CD της γιορτινής παρέας στη βαλίτσα σου και καλό ταξίδι! (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

 

 

 

  βιβλιο Α΄ ΤΑΞΗΣ 

 Γιορτάζω! Τις μεγάλες γιορτές του καλοκαιριού!
Τραγουδώ! Στα πανηγύρια, στη θάλασσα και στο βουνό, για την Παναγιά, για τους φίλους, για την παρέα!
Παίζω! Ομαδικά παιχνίδια με τ' αδέρφια και τους φίλους μου, παιχνίδια γνώσεων, λαβύρινθους, αινίγματα. Δημιουργώ! Βαρκούλες που σκίζουν τα νερά, καλοκαιρινά μόμπιλε, άρτους για τη γιορτή μου και πολλές ζωγραφιές!
Έλα στην καλοκαιρινή παρέα μας! Γιόρτασε, τραγούδησε, παίξε, δημιούργησε μαζί μας! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

 

 

 

 

 





















Δεν υπάρχουν σχόλια: