Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Οδοντίατρος στο Δημοτικό Σχολείο Μελίτης

Μια ακόμα θαυμάσια πρωτοβουλία από το Δημοτικό Σχολείο Μελίτης και του σύλλογου γονέων και κηδεμόνων.
Το σχολείο μας στο πλαίσιο του προγράμματος της  "Ευέλικτης Ζώνης " και σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Φλώρινας και την Πανελλήνια Οδοντιατρική Ομοσπονδία προσκάλεσε την Ορθοδοντικό- Οδοντίατρο  κα. Αγγέλα Μαζάρη μέλος του συλλόγου.
  Η τελευταία αποδεχόμενη με προθυμία την πρόσκληση, επισκέφθηκε το σχολείο μας την Τρίτη, 04 Απριλίου, και ενημέρωσε τους μαθητές για τη στοματική υγιεινή.

 Μας επισήμανε τους εχθρούς των δο
ντιών, ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε, πώς να προστατεύουμε τα δόντια μας και μας έδειξε τον τρόπο που πρέπει να τα βουρτσίζουμε.
Σκοπός της ενημέρωσης ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές τι σημαίνει η έννοια «στοματική υγιεινή». Επιμέρους στόχοι της δράσης αυτής ήταν οι μαθητές:
  • Να γνωρίσουν τις αρρώστιες των δοντιών
  • Να υιοθετήσουν συμπεριφορές για την υγιεινή των δοντιών τους
  • Μέσα από διάφορες δραστηριότητες να μάθουν τρόπους για την προστασία και καθαριότητα των δοντιών
  • Να ενημερωθούν επιστημονικά για τη στοματική υγιεινή                                                                                                                                     Ευχαριστούμε θερμά την Ορθοδοντικό- Οδοντίατρο  κα. Αγγέλα Μαζάρη για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση.

Για την υλοποίηση του προγράμματος  διανεμήθηκαν σε κάθε μαθητή  διαφημιστικά  έντυπα και οδοντιατρικά  σκευάσματα προσφορά της Colgate και της Ελληνικής οδοντιατρικής ομοσπονδίας.
http://www.radioflorina.gr/2017/04/8.html 
http://neaflorina.gr/2017/04/viomatiki-epidixi-stomatikis-ygiinis-sto-dimotiko-scholio-melitis/ 







Δεν υπάρχουν σχόλια: