Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Μέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού στο δημοτικό σχολείο Μελίτης




11 Δεκεμβρίου: Ημέρα γενεθλίων για την UNICEF και με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα του  παιδιού πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Μέλιτης.
 Σαν σήμερα   πριν από 71 χρόνια γεννήθηκε η UNICEF (11 Δεκεμβρίου 1946) για να βοηθήσει τα παιδιά της κατεστραμμένης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Ευρώπης. Από το 1949 και έως το τέλος της δεκαετίας του ’60, αλλά και σε έκτακτες ανάγκες, η UNICEF βοήθησε και στήριξε τα παιδιά στην Ελλάδα, προσφέροντάς τους φάρμακα, αλλά και ότι κρίνεται απαραίτητο. 
Στις 11 Δεκεμβρίου τα παιδιά όλου του κόσμου, ανεξαρτήτου χρώματος, φύλου, θρησκείας, καταγωγής, γλώσσας, φυλής, γιορτάζουν.
Τα παιδιά όμως, γιορτάζουν και πρέπει να γιορτάζουν  κάθε μέρα.
 Αυτό το μήνυμα   αποφάσισαν να φωνάξουν οι μαθητές του σχολείου μας  διοργανώνοντας μαζί με τους δασκάλους τους,  μια σειρά από δράσεις μέσα στο σχολείο αλλά και έξω από αυτό φωνάζοντας σε όλη την Μελίτη: «Δικαιούμαι να μεγαλώσω σε έναν κόσμο χωρίς βία και φτώχεια».  «Δικαιούμαι να έχω  ελεύθερο χρόνο και χώρο για να παίζω». « Δικαιούμαι έναν κόσμο ανθρώπινο, δίκαιο και ειρηνικό. Έναν κόσμο στον οποίο θα μεγαλώσουν αύριο τα δικά μου παιδιά».
                                                                            Τα παιδιά σας












Δεν υπάρχουν σχόλια: